2017-10-18

Seriespel H70

Ordföranden har ordet!

Hej golfvänner!

Så är vårt 40-åriga verksamhetsår avklarat och en ny golfssäsongen är på gång. Förutsättningarna är de allra bästa för att vi kan ge oss ut och svinga lite på vår vackra golfbana.

Trots att det har varit lågsäsong så har det skett mycket arbete på golfbanan, kringområden och på våra fastigheter under vintersäsongen.

Mellan hål 7 och 13 har vi avverkat ytterligare en del skog. Syftet med detta är att släppa in mer ljus och luft på golfbanan. Från tidigare avverkningar så har vi sett flera positiva effekter efter liknande åtgärder. Vi har även tagit ned ett antal större träd i rent säkerhetssyfte.

Våra duktiga banarbetare har tillsammans med frivilliggrupperna fortsatt att utveckla vår fina golfbana. Förutom normalt arbete så har ett flertal förbättringar genomförts. Det finns redan ett flertal planer på ytterligare förändringar för att förbättra banan och dess kringområden.

Ett lyft för hela anläggningen är de åtgärder som vi har gjort i handiprojektet. Hela klubbhusområdet har i stort sett förändrats. Ny markbeläggning, ombyggda omklädningsrum, toaletter m.m. Nu håller vi på och påbörjar arbetet med att bygga en golfstudio. Hela projektet pågår till och med 2017. Nu är det viktigt att vi engagerar oss fullt ut i den målgrupp som har gjort det möjligt för oss att genomföra dessa förändringar. Nämligen personer med fysiskt eller intellektuell/psykisk funktionsnedsättning. Känner du någon person inom denna målgrupp som är intresserad av vår verksamhet, tag gärna kontakt med någon av oss på klubben.

Andra stora byggarbeten som har genomförts är ombyggnad av shopen och ett nytt kansli vid shopbyggnaden. Det innebär att vi nu har flyttat receptionen och kansliet till sin nya plats. Vår förhoppning är att detta skall utveckla vår verksamhet och ge ytterligare kostnadsbesparingar, samtidigt som vi på detta sätt kan öka effektiviteten. Titta gärna in i shopen och receptionen så ser ni vilket lyft det har blivit för klubben. Glöm heller inte ta del av det stora utbud av varor som finns i shopen.

För att höja kvalitén på golfbanan ytterligare så har vi inför året anskaffat en begagnad ruffklippare

I det gamla kansliet har vi påbörjat en ombyggnad för att i fortsättningen använda dessa lokaler som ett juniorrum.

För att ytterligare satsa på denna viktiga målgrupp med juniorerna, så har styrelsen tagit beslut om att för ungdomar upp till 12 år så är medlemsavgiften 0 kr.

Det är med stor tillfredställelse vi kan konstatera att vi för 2016 gjorde ytterligare ett år med positivt resultat efter avskrivningar. Det visar att vi är på rätt väg, men det innebär också ett fortsatt hårt arbete för att vi skall kunna behålla detta positiva resultat. En av våra mer lyckade satsningar de senaste åren är turismsatsningen med bland annat stugbyn och campingen. Förra året hade vi 1 500 -1 600 gästnätter på anläggningen, helt fantastiskt. Vi får ofta positiva lovord från våra gäster för vår fina anläggning och de möjligheter som vi kan erbjuda.

Boka in den 20 maj i almanackan, då anordnar vi nämligen Golfens dag. En speciell dag där vi hoppas att ni medlemmar tar med kompisar eller familj som är nyfikna på golf till vår anläggning. Här kommer att finnas möjlighet att prova på och se lite av vår breda verksamhet. Vi kommer också att ha en del erbjudandena. Tillsammans kan vi ta tillvara det stora intresset för golfen och öka synligheten kring de fördelar golf har när det gäller friskvård, miljö och samhällsekonomi.

Ni har väl inte missat att vi erbjuder gratis nybörjarutbildning och halv årsavgift för nya medlemmar. Om var och en av er medlemmar värvar 1 ny medlem så skulle vi bli dubbelt så många medlemmar som vi är i dag.

Som ni säkert vet så har vi nu en nygammal krögare på plats, nämligen Smain Luli. Restaurangen har öppnat för säsongen så tveka inte att besöka denna. Har själv varit där och jag kan varmt rekommendera både maten och den trivsamma miljön.

Nästa stora projekt som vi har börjat och titta på är en korthålsbana vid tee på hål 1. Målsättningen är att vi här skall bygga 5 – 6 hål med en längd på 50 – 100 m. Hur vi skall gå vidare med detta intressanta projekt är ännu inte fastställt.

Vill hälsa alla våra nya medlemmar välkomna till klubben och den trevliga golfgemenskapen. Som nybörjare kan det vara många frågor som dyker upp. Ta gärna kontakt med någon bland personalen, styrelsen eller medlemmarna så skall vi försöka hjälpa er till rätta på bästa möjliga sätt.

Vi behöver bli fler i våra frivilliggrupper. Känner du att du kan och vill avsätta några timmar då och då? Kontakta kansliet eller någon i styrelsen. Du behövs samtidigt som du gör en bra insats för ”Min klubb – Emmaboda Golfklubb”!

Väl mött till en ny trevlig golfsäsong!

Göran Persson

Senast publicerad: 171010 | Powered by SiteSmart